Boek over de keersluis verschenen

‘Keersluis Heumen’ is een publicatie van Inge Hondebrink (fotografie), Gerrit Jagt (tekst & eindredactie) , Wilbert Kruijsen (fotografie) en Robbert Zweegman (vormgeving).

De uitgevers van het boek schrijven hierover:

In februari 2013 wordt de keersluis, die nu al als een ‘landmark’ tot in de verre omtrek zichtbaar is, officieel in gebruik genomen.  De publicatie ‘Keersluis Heumen’ vertelt het bijzondere verhaal over de aanleg van de sluis. Veel foto’s en interviews brengen de mens achter de techniek in beeld en richten de spotlights op de omgeving en de aanwonenden van het kanaal.

Foto © Inge Hondebrink

Er is niet simpelweg gegraven en beton gestort. Rijkswaterstaat en hoofdaannemer Besix staken veel aandacht in samenwerking en overleg met direct betrokkenen. Bijvoorbeeld met de gemeente Heumen, de vereniging ‘Bos en Kuil’ en het wijkplatform Hoogenhof. ‘Keersluis Heumen’ laat hen

aan het woord. Voelen zij zich gehoord? Zijn hun adviezen gebruikt?

Economie en ‘de natuur’

De nieuwe keersluis maakt tweerichtingsverkeer in het sluiscomplex mogelijk. Wachttijden zijn voorbij en straks varen meer schepen, met meer vracht, door de sluizen. Dat is goed voor de economie. Maar geldt dat ook voor de natuur? Door de bril van Rijkswaterstaat, bouwers en natuurbeheerders beschrijft ‘Keersluis Heumen’ de spanning tussen economie en ecologie.

Korting bij voorinschrijving

 De publicatie verschijnt in februari 2013. Bij voorinschrijving betaalt u € 24,50 i.p.v de winkelprijs van € 29,50.  Voor informatie en voorinschrijving gaat u naar www.boeksluisheumen.nl