Halloween in de Hoogenhof - 31 oktober 2018

Woensdagavond 31 oktober verzamelden ruim 100 kinderen met bijna net zoveel ouders zich op het schoolplein van de Tovercirkel.

Voor een groep kinderen werd er vanaf 17.30 in de aula druk geknutseld, ze mochten een pompoen snijden of een lampion versieren. Vervolgens vertrokken ze in groepjes onder begeleiding van ouders voor de Trick or Treat optocht. Ze liepen een mooie route van ongeveer een uur. Tijdens de tocht mochten ze bij 12 in Halloween-stijl versierde huizen aanbellen. Alle kinderen kwamen voldaan en met flink gevulde emmertjes snoep terug.

Om 19.30 uur deden de wat oudere kinderen mee aan de Spooktocht. Op verschillende plekken zijn ze goed geschrokken van de griezelig acts die door een aantal buurtbewoners goed waren voorbereid. Zo stond er ergens op een donker plekje een auto, waarvan ineens het groot licht aanging en gas gegeven werd en waar 2 enge gemaskerde mannen in zaten. Ook moesten de kinderen over een stukje fietspad waar bloederige lakens hingen en de zombies uit de bosjes kwamen. Natuurlijk was er ook weer een horror clown met kettingzaag en een enge heks die een heksensoep aan het brouwen was.

Enkele foto's kunt u vinden in ons fotoalbum: https://www.wijkplatformhoogenhof.nl/content/halloween-hoogenhof-2018-0.

De animo onder de kinderen was dit jaar nog groter dan voorgaande jaren. De organisatie bestaat uit te weinig mensen, waardoor bij deze alvast een oproep voor wat extra hulp voor volgend jaar. Ook hopen we dat volgend jaar wat meer buurtbewoners die het leuk vinden, mee willen denken en werken aan een act voor de spooktocht. Al met al was het dit jaar een zeer geslaagde Halloween!