Gezocht: hulpvaardige buurtverbinders

Als buurtbewoners willen we graag dat mensen elkaar makkelijker leren kennen. Daarom gaan we starten met een digitaal dorpsplein waarop je op een leuke manier ziet wat er allemaal bij jou in de buurt te doen is. Zo voelen mensen zich meer thuis in de buurt, kunnen ze makkelijk dingen zelf regelen en met andere buurtbewoners dingen doen. Dit digitaal dorpsplein is bedoeld voor iedereen die woont en werkt binnen gemeente Heumen.

Aanpak

Om het online dorpsplein te laten slagen zoeken wij buurtverbinders. Als buurtverbinder leer je hoe je een proces in je buurt, wijk of dorp op gang brengt waarin steeds meer mensen en organisaties in de buurt elkaar (leren) kennen en met elkaar samenwerken.

Wat doe je?

Als buurtverbinder stimuleer je enthousiast buurtbewoners en organisaties om actief mee te doen. Je onderhoudt goede relaties met ze en boort nieuwe bronnen van buurtinformatie aan. Je helpt  buurt- en/of dorpsgenoten bij het gebruik van het platform en verbindt mensen met elkaar. Je zorgt ervoor dat vragen van bewoners bij de juiste persoon of organisatie terechtkomen. Je werkt nauw samen met andere mensen en organisaties in de wijk.

Ben jij de buurtverbinder die wij zoeken?
  • Je bent betrokken bij je buurt
  • Je legt makkelijk contact
  • Je bent hulpvaardig, ondernemend en verantwoordelijk
  • Je bent een doorzetter
  • je wilt ons meehelpen om het wonen en het werken in jouw buurt of dorp nog prettiger te maken
  • Je hebt affiniteit met internet
Training

We hebben subsidie gekregen om een aantal mensen op te leiden tot buurtverbinder via een training die in totaal drie dagen duurt. Tijdens deze praktische training ga je al aan de slag in de wijk of in het dorp welke jij zelf hebt aangegeven. Het aantal uren wat je hieraan besteed, bepaal je zelf. Ga uit van ongeveer twee tot vier uur per week. Voor de volledigheid, het betreft hier een vrijwilligersfunctie

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in het bovenstaande?  Mail dan je motivatie en CV naar digipleinmalden@gmail.com. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. Meer weten? Kijk op www.wijkplatformhoogenhof.nl of www.mijnbuurtje.nl