Bij vragen waarbij de antwoorden een zekere spreiding vertonen, is het interessant na te gaan of er een samenhang is met bv. de plaats waar men woont, of de leeftijd.
We hebben gekozen de vragen waar de standaarddeviatie groter is dan 0.9 nader te analyseren.
Voor het bepalen van de significantie van de samenhang met leeftijd, geslacht, aantal kinderen is gebruik gemaakt van variantieanalyse.
De samenhang met de plaats waar men woont is statistisch moeilijk te kwantificeren. De kaartjes waarin de gemiddelde scores zijn uitgezet geven echter vaak wel een goed kwalitatief beeld van de samenhang met de plaats waar men woont. Er zijn twee soorten kaartjes gebruikt. De eerste soort heeft een indeling in 9 gebieden. De tweede soort heeft een indeling in 23 gebieden, en maakt een fijnere lokalisatie mogelijk. Het aantal waarnemingen in deze laatste gebieden is uiteraard kleiner dan in de eerste soort gebieden, en zal dus meer toevallige fluctuaties in de uitkomsten laten zien.
De gebieden met de Boterdijk als straat (G01, resp. AA) en de Broeksingel (GO2, resp. HA) hebben in beide kaartje zeer kleine aantallen respondenten. Het beeld kan in deze gebieden sterk gekleurd zijn door enkele respondenten.
- Login om te reageren